wie ben ik

Wie ben ik?

Ik ben Geertje van der Hoek- Sterrenburg, getrouwd met Menno en moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 10 tot 18.

Bij het opvoeden van onze eigen kinderen ben ik vaak in contact gekomen met hulpverleners. Soms was de stap erg groot en voelde het alsof ik alleen ging om alle nare en vervelende gedragingen te vertellen, terwijl je kind ook zo lief en leuk is. Nu weet ik dat het ook anders kan. Onder ieder gedrag zitten kwaliteiten. Aan ons de taak om achter de kwaliteiten van het kind/ de volwassene te komen. Om deze zelf te zien als ouders, is heel lastig; je zit vaak te dichtbij om te kunnen zien wat er met jullie kind aan de hand is. Aan mij als kindercoach de taak om ze te zien en te (h)erkennen.

Sinds 2002 werk ik in het basisonderwijs. Meestal de kleuters, maar ook groep 4, 5, 6 en 7 heb ik gehad. Daarnaast ook nog IB-werk gedaan. Hierbij mocht ik ook kinderen individueel begeleiden, iets waar je voor de klas niet altijd tijd en gelegenheid voor hebt.

Mijn wens om kinderen meer individueel te begeleiden heeft er toe geleid, dat ik in 2016 de opleiding tot kindercoach in het onderwijs bij Inholland ben gaan volgen. In januari 2017 heb ik mijn diploma gehaald, maar het smaakte naar meer. Daarom heb ik meteen daar achteraan ook de opleiding tot gecertificeerd kindercoach gevolgd via de KIK-opleiding. In juni 2017 is deze opleiding met goed gevolg afgerond. Tijdens de opleiding mocht ik verschillende kinderen begeleiden. Wat was dat mooi om te doen! Het maakte mijzelf ook sterker.

In deze opleiding zit ook de cursus Movement Based Learning. Dit maakt dat ik ook beweegcoach ben. Dat brein en bewegen met elkaar verweven zijn wist ik al langer, maar dat het zoveel invloed op elkaar heeft drong tot me door bij deze cursus!

Als belijdend christen vind ik de christelijke normen en waarden heel belangrijk. Deze zullen tijdens de coaching voorop staan. Of je zelf ook gelooft, of niet, natuurlijk is iedereen welkom voor coaching bij mij.

Met de stap om voor mezelf te beginnen als kinder-, jeugd- en beweegcoach vind ik het geweldig dat ik met kinderen individueel mag werken en dat ik kinderen mag helpen te groeien en versterken!

Mijn missie is: kinderen laten inzien dat ze uniek zijn en dat ze dat mogen bewonderen! Ik wil ze daarbij helpen en versterken!

Gevolgde opleidingen en cursussen:

  • Kindercoach in het onderwijs ~ Inholland Rotterdam
  • Gecertificeerd kindercoach ~ Kind in Kracht (KIK-opleiding)
  • Movement Based Learning (Building Blocks) ~ Carla van Wensen
  • Kids Skills ~ Wim Clements
  • Overprikkeling de Baas  ~ Barbara de Leeuw
  • Hoogbegaafdheid in het onderwijs; een inleiding ~ Lianne Hoogeveen
  • Hoogbegaafdheid en versnellen ~Lianne Hoogeveen
  • Coach kinderbrein en bewegen ~ Carla van Wensen

4 antwoorden op “wie ben ik”

 1. wat ontzettend leuk en inspirerend om te lezen welke weg je bewandeld hebt.
  ik ben zelf ook leerkracht en mis vaak de tijd en ruimte kinderen individueel te kunnen begeleiden die niet lekker in hun vel zitten/ al veel hebben meegemaakt etc.
  om die reden heb ik me dan ook ingeschreven voor een kindercoach opleiding waar ik in april mee ga starten. het lijkt me erg leuk om als kinder/jeugd beweegcoach aan de slag te gaan. ik ben erg benieuwd hoe jij bent gestart en hoe je in scholen terecht bent gekomen als coach..
  ik hoor het graag.

  hartelijke groet.
  Anita van der Leer

  1. Hoi Anita,
   Wat leuk te lezen dat je dezelfde weg in gaat slaan. Het is echt een heel mooi vak! Welke opleiding ga je volgen?
   Groeten Geertje

   1. inmiddels een jaar verder en mijn opleiding zo goed als afgerond (over 2 weken) ik heb de jaaropleiding gevolgd bij Goudeerlijk daarbij ben ik nu ook gestart aan de opleiding rouw en verlies specialist op school. zou jij mij meer kunnen en willen vertellen over hoe jouw week er zoal uitziet en hoe je in de scholen terecht bent gekomen?

    groet Anita van der Leer

    1. Hoi Anita,
     Helaas geen melding gekregen van je reactie. Mijn werkdagen zijn maandag en dinsdag en soms (andere) avonden. Veel tieners komen liever in de avond en krijgen ook geen vrij van school.
     In mijn praktijk zie ik kinderen van 2 tot en met 22 (!). Dat is zo gegroeid. Heerlijk die afwisseling. OP school ben ik niet werkzaam als kindercoach, maar school verwijst wel door en dat is mooi, want daar zien ze ook noodzaak!
     Groeten Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *